Помощ

Какво прави сайта достъпен?

При планирането на този уеб сайт решихме, че трябва да бъде лесен за ползване и достъпен за всички потребители. При изработката му сме следвали най-добрите ръководства за изграждането на такива сайтове, така че се надяваме да сме избегнали сериозните проблеми. Въпреки това ако  откриете проблем не се колебайте да  пишете на oba_kovachevtsi@abv.bg, и ние ще оправим проблема.

По-долу сме дали малко информация, която ще Ви помогне да използвате по-лесно и удобно сайтът на община Ковачевци.

-

Корекция размера на текста

Ако използвате визуален браузър, можете да промените размера на текста.

1. Повечето браузъри имат опция за коригиране размера на текста в меню View. В Internet Explorer, например, можете да направите големината на текста по подразбиране с по-голям размер чрез View > Text Size, избирайки Larger или Largest.

2. Ако имате скрол бутон на мишката, много браузъри Ви позволяват да увеличите или намалите размера на текста чрез натискане и задържане на бутона Ctrl (бутона Command за Mac), докато движите скрол бутона нагоре или надолу.

3. Повечето браузъри позволяват да увеличите или намалите размера на текста чрез натискане и задържане на бутона Ctrl (бутона Command за Mac), докато натискате + или – бутоните.

Internet Explorer версия 7 +, Firefox версия 3 + и Opera имат функция за увеличение (Zoom), която променя размера на изгледа на страницата, включително изображенията на страницата. Във Firefox, ако искате да увеличите текста, но не и изображения, отидете в менюто View, и след това изберете Zoom, Zoom Text Only.

-

Помощна навигация

Всяка страница има „relational“ previous, next, home или други подходящи връзки с цел помощ при навигация в сайта чрез текстови браузъри. Ако използвате SeaMonkey (старият Mozilla) или Opera, също може да се възползвате от тази функционалност.

-

Линкове и форми

Всички връзки на този сайт поддържат навигация чрез табулация и визията на линка се променя по същия начин, както когато посочите линка с мишката. Формите, използвани в този сайт също ще се променят, за да се покаже върху коя част от формата се намирате, когато използвате табулация.

-

Скриптове

Всички клиентски скриптове се използват само за ефекти и няма да повлияе на функционирането на този сайт изключената поддръжка на JavaScript.